VAKAN ALTA VALOON -hanke

 

Vakan alta valoon -kehittämishanke on Savonlinnan pitäjäkylät ja maaseutukylät kattava hanke. Vakan alta valoon on kehittämishanke, jonka tehtävänä on Savonlinnan alueen tarinoita ja tarinoista koostuvaa kulttuuriperintöä tutkineiden eri hankkeiden ja projektien tulosten kartoittaminen ja yhdistäminen. Tarinoiden mahdollisten teemojen löytäminen ja eri tarinoiden yhtäläisyyksien etsiminen. 

Kehittämishankkeessa perinnetietoa kerätään myös haastattelemalla paikallishistorian asiantuntijoita. 

Hankkeen tavoitteena on yhdistää jo löydettyjä tarinoita ja tietoa yksiin kansiin ja tutkia niiden jatkojalostusmahdollisuuksia, esimerkiksi matkailutuotteiksi.

Tarve Vakan alta valoon-hankkeen laatimiseen on syntynyt matkailualan kehityssuunnasta, jossa matkailija hakee autenttisia kokemuksia paikoista, niiden historiasta ja alueelle ominaisista piirteistä. 

Kulttuuriperinnön kartoittaminen ja hyödyntäminen lisää maaseudun veto- ja elinvoimaisuutta asumis- ja matkailukohteena. Savonlinnalaisen maaseudun kulttuuriperintö sisältää useita omaleimaisia teemoja, joiden esiintuominen vahvistaa alueen identiteettiä ja tuo uusia mahdollisuuksia myös matkailutuotteiden kehittämiseen.

Hankkeen tavoitteet

  • kartoittaa perinnetietoutta Savonlinnan pitäjä- ja maaseutukylissä 
  • mallintaa teemoja, joista voisi synnyttää uusia palvelutuotteita ja - kokonaisuuksia
  • kohottaa kansanperinteen arvoa Savonlinnan pitäjä- ja maaseutukylissä. 

Hankkeen rahoitus: Piällysmies ry ja yhdistyksen oma rahoitus.

 

Hanketyöntekijä Meeri Larinen

0447714361

vakanaltavaloon@gmail.com

Meeri Larinen Hanketyöntekijä