Salli-kyläluuta

Salli - kyläluuta pitää siirtää kahden viikon välein uuteen kotiin, mikä kannustaa  kylän väen kyläilemään toistensa luona.

Vaikka kyläluuta rinnastuu naisten perinteeseen, ei miestenkään tarvitse karsasta sitä, vaan istahtavat samaan kahvipöytään kyläluudan kanssa.

”Kyläilyyn tarvitaan nykyään aina syy. Jos menet istumaan talon penkkiin noin vain, niin kyllä isäntä rupeaa pian miettimään, että mitä asiaa sinulla on”?

Kyläluuta antaa syyn kyläilemiseen. Jutut ja uutiset kiertävät kylää edelleen ja niitä välittää myös kyläluudan mukana kulkeva vierailukirja.

Salli kyläluudan kyläilyt

Salli- kyläluudan mukana tulevaan vierailukirjaan kirjoitetaan kuulumisia, muisteloita, tarinoita, runoja jne. Mukaan voi liittää myös kuvia. Tämän jälkeen kyläluuta viedään naapuriin. Kyläluutaa ei saa jättää postilaatikkoon, vaan se on vietävä sisälle asti. Samalla tulee kyläiltyä naapurissa. Kyläluutaa ei saa pitää yhdessä talossa kahta viikkoa pidempään. Tavoite on, että kyläluuta kiertää kylän kaikissa taloissa.

Lisäksi siellä on luudan liikkeelle lähettäneen tahon yhteystiedot. Myös kyläluudan kotiinpaluujuhlan päivämäärän voi kirjaan laittaa.

Kotiinpaluujuhla voi olla jonkun muun tapahtuman yhteydessä, jossa voidaan esim. lukea vierailukirjan satoa.